top of page

Presentació de la quarta edició de l'Artà Beer Festival

Serà els dies 1 i 2 de juny en el recinte de na Batlessa i presenta un programa amb actuacions musicals, tasts, xerrades o el concurs de cervesers casolans, a més d’un centenar de varietats de cerveses artesanes

L’Artà Beer Festival arriba enguany a la seva quarta edició com un esdeveniment consolidat per als amants de la cervesa artesana i presentarà la nova cervesa de la marca D’Artà (ArtàSana), elaborada especialment per a l’ocasió pels organitzadors del Festival, l’associació ‘Malalts de Birra’, que a partir d’ara se comercialitzarà en diferents punts de venda del municipi. Serà els dies 1 i 2 de juny a l’amfiteatre de Na Batlessa i s’espera que hi passin més de 3.000 visitants.

Artà Beer 2018 comptarà amb un espai amb dotze sortidors en què se serviran més de 100 varietats de cervesa artesana i en el qual s’oferirà també una varietat de tapes i entrepans. També se muntarà un escenari que acollirà actuacions de diferents grups musicals per amenitzar el festival, així com una sèrie de concursos, tasts i xerrades que completaran l’oferta lúdica i educativa que pretén oferir l’esdeveniment a tota la gent que hi prengui part.

Per altra banda, es manté el concurs de ‘homebrewers’ o cervesers casolans, en el qual qualsevol cerveser casolà que ho desitgi podrà dur a avaluar la seva pròpia cervesa davant un jurat especialitzat. Els concursants tenen fins a les 10 hores del 2 de juny per presentar les seves elaboracions i els resultats es faran públics a les 18 hores del mateix dia. Les tres cerveses presentades que obtinguin major puntuació seran premiades.

Presentació i col·laboració amb Aproscom Fundació

El festival ha estat presentat avui a l’antiga Estació del Tren d’Artà pel batle del municipi, Manolo Galán; la regidora d’Acció Cultural i Festes, Paula Ginard; el gerent d’Aproscom Fundació, Toni Gayà (que amb el seu ‘Projecte Somriu’ ha dissenyat l’etiqueta de la cervesa d’enguany) i una representació de ‘Malalts de Birra’ i d’Artà Empresarial, l’Associació d’empresaris del municipi.

Tomeu Coll, de ‘Malalts de Birra’, ha assenyalat que el festival “conserva l’essència de la seva idea originària, però també presenta novetats respecte als anys precedents, com una zona infantil o un espai per a cervesa de botella que ens ha permès dur varietats més selectes que no es troben en barril”. Per la seva banda, el batle d’Artà, Manolo Galán, ha felicitat els organitzadors per la bona feina i per la implicació que demostren any rere any “per inculcar la cultura de la cervesa artesana des del respecte i la divulgació, promovent paral·lelament la dinamització del municipi”. El gerent d’Aproscom Fundació, Toni Gayà, finalment, ha agraït la possibilitat de poder formar part del festival: “L’oferiment d’involucrar-nos de qualque forma en aquesta causa va ser molt ben rebut i pensàrem que més que ser receptors de doblers, podíem fer qualque cosa en el marc del ‘Projecte Somriu’, que persegueix la inclusió de persones amb discapacitat, fent-la visible sense mostrar-la. Els dibuixos dels nostres usuaris i usuàries han servit per dissenyar l’etiqueta de la cervesa ‘ArtàSana’, obra del grafiter ‘Sath”.

Tota aquesta oferta lúdica i sensorial es pot consultar a la revista oficial del festival, en la qual es detallen les activitats i els horaris, i que ja es troba en tots els punts de venda col·laboradors; també mitjançant l’aplicació del festival, anomenada ‘Artà Beer Festival’, disponible per a Android i iOS, la qual guiarà l’usuari abans i durant el festival.

La gent interessada a assistir a les diferents activitats s’haurà d’inscriure a través de l’aplicació del festival.


bottom of page