top of page

Artà Beer Festival 2017

Arriba la tercera edició de l’Artà Beer Festival amb moltes novetats. Com ja és sabut, l’Artà Beer Festival no neix amb la idea de ser un festival de beure com a tal, sinó que organitzam un festival cerveser lúdic i educatiu. Per això, oferim un producte gastronòmic, anomenat cervesa artesana, acompanyat de tot tipus d’activitats per donar-lo a conèixer.

La tercera edició de l’Artà Beer Festival tendrà lloc el 2 i 3 de juny a l'amfiteatre de Na Batlessa. Allà hi haurà instal·lada una gran barra amb dotze sortidors de cervesa i una gran varietat de tapes i entrepans. L’escenari, per on hi desfilen els grups que amenitzen el festival. La tenda, amb una petita varietat de recordatoris; i el tiqueter, on es reparteixen els tassons i les monedes per poder gaudir de la cervesa artesana.

Pels 12 sortidors de cervesa s’aniran punxant els 100 barrils de cervesa artesana que s’han seleccionat per l’edició. Cada barril és únic i, una vegada acabat, no es torna a repetir.

En la tercera edició, mantenim els pil·lars bàsics del festival com el concurs de homebrewers. Els cervesers casolans són l’ànima de la cervesa artesana. No tots els homebrewers acaben muntant una fàbrica, però sí que tots els fabricants o mestres cervesers abans han fet cervesa a ca seva. Ells són la base del moviment i volem tenir-los ben presents. Aleshores, presentam la tercera edició del concurs on tot cerveser casolà pot dur a evaluar la seva pròpia cervesa davant un jurat especialitzat.

També, i com en altres edicions, hi haurà quatre tastos. Un tast iniciació per donar a conèixer els cinc estils més representatius de la cultura cervesera. Un tast de La Pirata, cervesera convidada i que realitzarà un tast de les cinc cerveses més reconegudes amb les respectives explicacions del seu mestre cerveser.

I finalment, i com una de les novetats més interessants, arriben dos maridatges de música i cervesa. Per primer any comptem amb la presència de David Moyà de la cerveseria 4 Pedres que ens oferirà un maridatge de música clàssica i cervesa i un altre de música electrònica i cervesa. En ells, juga amb els sentits per demostrar com els estímuls externs afecten a la nostra percepció dels productes gastronòmics. Dues activitats impactants, de dues hores de duració, que ens farà canviar radicalment la percepció que hom pogués tenir alhora de degustar cervesa.

Seguint amb les activitats, també hi haurà una conversa amb cervesers, un espai per informar i parlar del món cerveser -on som, cap on anam, tècniques, nous productes i productors,...-. Un espai entre alguns dels fabricants més important de l’estat, jutges i d’altres experts del sector pot ser enriquidor.

Amb la mateixa línia, i molt enfocada a tot aquell que elabora cervesa a casa, hi haurà una conversa amb Lupulina. Empresa catalana que des de fa anys cultiva llúpols ecològics i que ens parlarà sobre aquest tipus de cultiu a petita escala, la diferència del seu projecte en vers a les grans plantacions, procediment -des d'abans de sembrar fins a la collita- i les característiques del seu producte. S’acompanyarà amb un tast d’una cervesa elaborada per l’ocasió.

Totes les activitats, la informació, les cerveses, l’agenda,... estarà explicada en les dues eines que faciliten a l’usuari abans i durant el festival: la revista i l’aplicació de l’Artà Beer Festival.

La revista oficial de l’Artà Beer Festival la podreu trobar una setmana abans en els establiments que col·laboren amb l’esdeveniment juntament amb la cervesa exclusiva i elaborada per l’edició d’enguany, així com també en el mateix festival. La cervesa anomenada Desset emmarcada dins l’estil "Belgian Blonde", de color daurat, d’escuma blanca i dolça dins boca. Tan sols n’hi ha 1000 litres!

L’aplicació del festival, anomenada Artà Beer Festival i disponible per android i iOS, guiarà l’usuari abans i durant el festival. Com a novetat, totes les inscripcions a les diferents activitats es duran a terme online i, a través d’ella, obtindràs descomptes interessants. Descarrega-la!

Abans d’acabar, des de l’organització de l’Artà Beer Festival, esperam que el programa d’actes sigui del vostre interès i desitjam veure’ns a l’Artà Beer Festival!


bottom of page